Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už za pár dní naši zemi na dalším ročníku Eurovize bude reprezentovat moskevská rodačka AIKO, vlastním jménem Alena Shirmanova-Kostebelova. Hudebnice se nyní rozpovídala o písni Pedestal, díky které vyhrála české kolo. V textu se odráží její zlomené srdce z tehdejšího drsného rozchodu.

„Písnička se jmenuje Pedestal a psala jsem ji po rozchodu. Byla jsem velmi naštvaná. Byli jsme spolu 3,5 roku. Diplomaticky řečeno tam byla špatná komunikace. Říkala jsem si, že si to nenechám líbit, a během hodiny vznikla písnička,“ svěřila s AIKO v show 7 pádů Honzy Dědka. Své umělecké jméno si vymyslela, když jí bylo patnáct let a vrátila se z Japonska a byla natolik oslněna kulturou této země, že ji napadlo toto jméno.

A jak tato hudebnice vzpomíná na své dětství v Rusku? „Narodila jsem se v Moskvě, ale od pěti let jsem tady. Naše sem vedla přepracovanost. Co tak vím, vzali jsme auto a přijeli jsme do Evropy, ukotvili jsme se v Praze a po nějakém čase jsme se přestěhovali do Karlových Varů,“ řekla ke svému původu.

Reklama

Další články

Načítám