Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V pondělí uplynulo deset let od smrti Ivety Bartošové (†48), která se rozhodla ukončit svůj život skokem pod vlak. Zpěvačka se léta potýkala s psychickými problémy a závislostí na alkoholu.

Bohužel pomoc odmítala a nakonec se rozhodla skoncovat se životem. S pomocí se zpěvačce nabízel i zpěvák Karel Gott (†80).

Po deseti letech nyní vyplulo na povrch, že byl národem milovaný zpěvák posledním člověkem, který s Ivetou mluvil.

„Při vyšetřování smrti paní Bartošové byl posledním číslem, na které volala, telefon registrovaný na pana Karla Gotta, hovor proběhl 29. dubna v 10:15 a trval cca 50 vteřin,“ citoval Blesk zdroj z pražské policie. Gott prý pochopitelně s policií později mluvil, obsah telefonátu ale zůstal zahalen tajemstvím, a tak není jasné, zda Iveta hledala u svého oblíbeného kolegy útěchu, nebo se s ním dokonce chtěla rozloučit, což z telefonátu nemuselo být vůbec patrné.

Jednu dobu policie dokonce podezřívala manžela Ivety Bartošové Josefa Rychtáře z toho, že se na její sebevraždě spolupodílel. Nic takového se ale nestalo, zpěvačka odešla ke kolejím v pražské Uhříněvsi pěšky a sama. Život si navíc vzala v den manželových narozenin. Gott měl k Bartošové blízko, ač se v posledních měsících před smrtí uzavřela do sebe a s kolegy z branže ztratila kontakt. Bohužel odmítala jakoukoliv pomoc. Mnohonásobného Zlatého slavíka její tragická smrt pochopitelně velmi zasáhla.

„Milí příznivci, je to pár minut, co jsem se dozvěděl tu hroznou zprávu. Je to velká lidská tragédie, proto upouštím od jakýchkoli vzpomínek na Ivetu… Cokoli v tuto chvíli říct, je zcela zbytečné,“ zůstal viditelně otřesen.

Další články

Načítám