Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Příměří mezi expartnery moc dlouho netrvalo. I když to vypadalo, že se Agáta Hanychová (39)Jaromír Soukup (55) konečně domluvili na péči o jejich společnou dceru Rozárku, všechno je jinak.

Kamenem úrazu se stala žádost influencerky jejímu otci, aby povolil výjezd s roční dcerou do zahraničí. Jak už Super.cz Agáta nedávno řekla, se všemi svými dětmi chtěla strávit víkend v Albánii, kde měli společně oslavit její narozeniny. „Od srpna jsme nebyli u moře,“ posteskla si.

„I když jsem nemusela, informovala jsem Rozárčina otce týden dopředu o tom, že chci s dětmi vycestovat, udělala jsem to proto, že ho dobře znám, a věděla jsem, že by mohl dělat problémy. Nesouhlasil s tím, přičemž jeho argumenty zněly ve stylu, že hotel má příliš malý bazén a je moc blízko u silnice. Podnikl ale i další kroky, kdy jsem dostala e-mail z albánské ambasády, že do Albánie není možné cestovat s dítětem bez souhlasu otce. Nechápu, jak to dokázal,“ řekla Super.cz Agáta.

Toto datum navíc vycházelo tak, že Rozárka měla být podle předběžné dohody expartnerů u svojí matky, takže by to nenabouralo ani tento plán. Soukup jí do plánování ale „hodil vidle“. Výjezd do země mimo Evropskou unii pro dceru nepovolil.

Jeho rozhodnutí Agátu rozlítilo, a protože dohoda, kterou podepsala a předala bývalému partnerovi a byly v ní vyčísleny přesné dny, které bude Rozárka u rodičů střídavě trávit, nebyla dosud schválena soudem, rozhodla se od ní odstoupit.

„Snažila jsem se mu vyjít ve všem vstříc, ale s tímhle přístupem sám přichází o to, vidět se víc s dcerou, pojede se podle původního předběžného opatření určeného soudem,“ dodala Agáta.

Agáta měla s dětmi odletět do Albánie tento pátek na čtyři dny, i kdyby nedošlo ke sporu s bývalým partnerem, cesta by se nakonec neuskutečnila.

„Róza už je dva dny nemocná, měla teploty 39, byla jsem s ní u lékařky, bere léky a má teplotu 38. Nedokážu si představit, že bych ji měla odevzdat ve čtvrtek jejímu otci, který ji hodinu poveze domů, šest hodin s ní bude a pak ji hodinu poveze zpátky. Tak by to asi cítila každá matka,“ řekla Agáta. Podle předběžného opatření soudu má totiž Soukup dceru v určité všední dny pod dobu osmi hodin.

Jaromír Soukup s Agátinými slovy nesouhlasí a označil je za lživá. Rozhodně prý nic neřešil s velvyslanectvím Albánie. „Myslíte si, že je možné zavolat na velvyslanectví Albánie a nechat poslat jakýsi e-mail, o kterém hovoří paní Dopitová, viděl někdo e-mail z velvyslanectví?“ divil se v reakci pro Super.cz Soukup, který se k celé záležitosti nechtěl dále vyjadřovat.

„O záležitostech týkajících se mé dcery se nebudu vyjadřovat nijak. Výchova a péče o mou dceru je příliš vážná věc na to, abych ji, na rozdíl od paní Dopitové, řešil přes média,“ dodal Soukup, který Hanychovou stále označuje příjmením Dopitová, ač si i po svatbě s Mirkem Dopitou ponechala příjmení Hanychová.

Reklama

Další články

Načítám